Parlamentul a lansat concursul pentru funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE

MOLDPRES/. Parlamentul a lansat astăzi concursul public pentru selectarea candidatului la funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Persoanele interesate pot depune dosarul de participare până la 19 mai 2023, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, candidatul trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiții. Printre ele figurează studiile superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic și experiență de muncă de cel puțin zece ani în unul dintre aceste domenii. De asemenea, în CV-ul candidatului trebuie să se regăsească experiență de cel puțin trei ani în funcții de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE.

Persoanele interesate de această funcție urmează să depună dosarul, care trebuie să conțină cerere de participare la concurs, dovada cetățeniei Republicii Moldova, curriculum vitae, copiile diplomelor de studii, dovada experienței profesionale, cazier judiciar sau declarație pe proprie răspundere și o scrisoare de motivație. De asemenea, candidații la concurs urmează să prezinte declarații pe proprie răspundere a lipsei sau a existenței conflictului de interese și a faptului că nu sunt membri ai vreunui partid politic.

Candidații care vor fi admiși la concurs vor fi invitați pentru audiere în cadrul unei ședințe deschise a Comisiei economie, buget și finanțe. Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi propus în plenul Parlamentului pentru numirea în funcția de membru al Consiliului de administrație al ANRE.

Potrivit legislației, Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică este format din cinci directori. Aceștia sunt numiți în funcție de către Parlament, pe bază de concurs.