Serviciul Vamal a încasat peste 615 mln de lei în ultima săptămână

MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 615 milioane de lei. De la începutul anului curent, instituția a colectat la bugetul de stat circa 9,8 miliarde de lei, cu 16,9% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate timp de o săptămână plăți în valoare de peste 23,9 milioane de lei, ceea ce reprezintă 3,8% din totalul sumei încasate. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

De asemenea, în perioada 10- 17 aprilie, au fost perfectate 12 449 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 84 092 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 30 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 132 mii de lei.