In urma demersurilor făcute de Primăria Municipiului Iași Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” va fi consolidat și cu fonduri de la Guvernul României

Întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de miercuri, 19 aprilie, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru proiectele de reabilitare și refuncționalizare a Corpului C1 Liceu și Corpului C2 Cantină ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, precum și depunerea acestora în cadrul Programului Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase”.
Astfel, costurile maximale ale reabilitării și refuncționalizării Corpului C1 Liceu sunt de 125.630.160 lei, fără TVA, iar ale Corpului C2 Cantină de 11.324.702,50 lei. Costurile sunt calculate, potrivit legii, la un preț de 2.500 euro / mp, adică 12.343 lei / mp, la care se adaugă o marjă de 25%, însă, cu siguranță, licitația pentru încredințarea lucrărilor va duce la prețuri considerabil mai mici.
Primăria Municipiului Iași a lansat deja licitația pentru consolidarea și reabilitarea Colegiului în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Prevederea financiară a licitației este mare, de 79.211.894,97 lei, cu TVA, adică 16,1 milioane de euro, iar ofertele companiilor interesate sunt așteptate până pe 3 mai 2023.
Reamintim că în urma demersurilor făcute de Primăria Municipiului Iași Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” va fi consolidat și cu fonduri de la Guvernul României!
Pe 5 aprilie 2023 Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat lista primelor 31 de unități de învățământ din România (14 licee, 15 școli și două grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I) care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase” pentru a fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic.
Printre acestea se numără și Corp C1 Liceu și Corp C2 Cantină ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, pentru care municipalitatea ieșeană a trimis cereri de finanțare la Ministerul Dezvoltării.