Echipa de Robotică Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică a obţinut locul al doilea la First Tech Challenge Championship

Echipa de Robotică Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” a obţinut locul al doilea la secţiunea Motivate la etapa internațională a First Tech Challenge Championship care a avut loc în Houston, Texas, la sfârșitul săptămânii trecute.
Performanța este cu atât mai notabilă cu cât competiția a reunit peste 190 de echipe de elevi pasionaţi de robotică din 23 de ţări, iar patru dintre aceste echipe au reprezentat România.
Pentru a participa la concursul din Houston, echipa Peppers, formată din participa 15 membri, patru peer-mentori (elevi majori) și profesorul mentor Mirela Țibu, a beneficiat și de un sprijin financiar în valoare de 130.000 de lei acordat de municipalitatea ieșeană grație votului dat de Consiliul Local pe 15 martie.
„Cele mai sincere felicitări echipei Peppers pentru performanța remarcabilă obținută la Houston! Peppers a demonstrat încă o dată că este o echipă talentată, pasionată și determinată să își depășească limitele și să se impună în fața celor mai buni competitori din lume. Peppers face cinste Iașului și României prin creativitatea, ingeniozitatea și spiritul competitiv și este un exemplu de excelență și o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare de tineri pasionați de știință și tehnologie.
Am spus-o de nenumărate ori: educația este prioritară, iar inteligența, creativitatea, perseverența și lucrul în echipă sunt valori care ne inspiră și pe care suntem onorați să le susținem!”, a declarat primarul Mihai Chirica.