Igor Grosu: Republica Moldova trebuie să devină membru al Uniunii Europene în pofida tuturor provocărilor

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat astăzi la Reuniunea președinților Parlamentelor țărilor candidate la aderarea la Uniunea Europeană. La eveniment, speakerul a prezentat prioritățile agendei de guvernare, precum și provocările cu care se confruntă Republica Moldova în această perioadă, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Printre priorități figurează reconstrucția economiei, securitatea energetică și consolidarea securității statului, reformarea justiției, precum și îmbunătățirea nivelului de viață.

De asemenea, președintele Parlamentului s-a referit la agenda de integrare europeană, accentuând scopul de a iniția negocierile până la sfârșitul acestui an.

„În context, implementăm recomandările Comisiei Europene și transpunem legislația europeană într-un ritm accelerat. Suntem conștienți că acesta este un proces complex, dar suntem determinați să le îndeplinim cât mai curând posibil. Republica Moldova trebuie să devină membru al UE în pofida provocărilor cu care ne confruntăm”, a menționat Igor Grosu.

În perioada 24 – 25 aprilie, speakerul Igor Grosu se află în Republica Cehă, unde se desfășoară Conferința președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Totodată, șeful legislativului  va avea întrevederi cu omologii săi din diferite țări, precum și cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Cehia.

Foto: Parlament