Transportatorii români și moldoveni din SUA au creat o asociație

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Peste 2 000 de companii de transport și transportatori cu origini românești și moldovenești, care dețin peste 45 de mii de camioane, au înființat prima asociație de profil din America de Nord, informează MOLDPRES cu referire la DIGI 24.

Potrivit ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru, „Romanian Moldovan Trucking Association of North America”, sau „ROMOTANA”, reunește persoane fizice și întreprinderi din domeniul transporturilor și logisticii cu origini românești și moldovenești.

Oficialul s-a arătat impresionat de „numărul mare de afaceri din domeniul transporturilor deținute de români și moldoveni în SUA, dedicați profesiei lor și apreciați pentru munca pe care o fac”. „Aceștia reprezintă România și Republica Moldova pe pământ american, având un rol crucial în industria de logistică și transport americană”, a spus Andrei Muraru.

Gala de lansare a asociației a avut loc în Washington, eveniment susținut de Ambasadele României și Republicii Moldova în SUA.

„ROMOTANA” este prima asociație comercială dedicată comunității de transportatori cu origini românești și moldovenești din America de Nord.