Chișinăul califică drept acțiuni ostile decizia de expulzare a unui diplomat moldovean din Rusia

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Chișinăul califică drept acțiuni ostile decizia Ministerului rus de Externe privind declararea drept persona non grata a unui angajat al Ambasadei Republicii Moldovei la Moscova. Declarația a fost făcută astăzi de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite MOLDPRES.

Într-o conferință de presă, oficialul a subliniat că „timp de mulți ani, de până la independență, Rusia a recurs la politici ostile față de Moldova, față de economia noastră, față de independența noastră, prin sprijinul separatismului, prin introducerea embargourilor, prin prezența trupelor pe teritoriul țării noastre. Federația Rusă continuă aceste măsuri ostile care influențează negativ cetățenii noștri”, a declarat Popescu.

Ministerul rus de Externe a declarat persona non grata un angajat al Ambasadei Republicii Moldovei în Federația Rusă. O notă informativă în acest sens a fost înmânată astăzi Ambasadorul țării noastre la Moscova, Lilian Darii, care a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Potrivit paginii oficiale a instituției, decizia a fost luată după ce săptămâna trecută, un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost desemnat persona non grata pe teritoriul Moldovei, acesta fiind obligat să părăsească țara noastră.

Totodată, Ministerul rus de Externe a anunțat că șeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova a fost informat despre decizia „de a închide intrarea în Federația Rusă pentru mai mulți oficiali din țara noastră, ca răspuns la declarațiile acestora anti-ruse, precum și alăturarea Chișinăului la listele de sancțiuni ale UE, ai căror subiecți sunt cetățeni ai Federației Ruse”.