Kelemen Hunor: O mare provocare este să păstrăm un singur tur la alegerile locale

Preşedintele în exerciţiu al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la deschiderea Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR, că este o „mare provocare” păstrarea unui singur tur la alegerile locale şi le-a cerut primarilor şi membrilor din Guvern ai Uniunii să transmită cât mai multe mesaje alegătorilor cu privire la „rezultatele” obţinute la guvernare.

Kelemen Hunor a spus că anul electoral 2024 „este un an fără precedent, de foarte multă vreme cel puţin”, pentru că „o dată la 20 de ani alegerile parlamentare şi prezidenţialele sunt în acelaşi timp”, dar că de această dată vor exista şi alegerile europarlamentare şi cele locale.

„Pentru noi o mare provocare este să păstrăm un singur tur la alegerile locale, este foarte important să nu lăsăm pe ultima clipă demonstrarea rezultatelor noastre. Noi în lunile următoare, de fiecare dată, ori de câte ori avem ocazia – şi mai bine decât primarii nu poate nimeni să fie mai eficient, nici măcar miniştrii, nici măcar preşedintele Uniunii – este nevoie de miniştrii, de secretarii de stat, de toată lumea care face parte din guvernare, să faciliteze transferul mesajului. Primarii sunt cel mai aproape, în legătura cea mai strânsă cu alegătorii noştri. În lunile următoare, trebuie să vorbim despre rezultatele noastre, despre rezultatele pe care le-am dobândit, că am guvernat pentru comunitate, că tot ceea ce am făcut, am făcut aşa cum am ştiut noi mai bine, că am reuşit să îmbunătăţim nivelul de trai, că am reuşit să redăm speranţa că se poate trăi în această ţară. Aceasta va fi sarcina noastră şi a voastră cea mai importantă, pentru că altfel la anul nu vom avea succes. Nu vom avea succes ca şi Uniune, şi dacă Uniunea nu are succes, atunci nici comunitatea nu va avea succes, deci cele două sunt legate între ele, succesul depinde de succesul amândurora”, s-a adresat liderul UDMR participanţilor la Conferinţa Aleşilor Locali.

Reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România se reunesc în congres, vineri şi sâmbătă, la Timişoara.

Actualul lider al formaţiunii, vicepremierul Kelemen Hunor, candidează pentru un nou mandat pe patru ani de preşedinte al UDMR.

Reuniunea UDMR a debutat, la ora 13,00, cu Conferinţa Aleşilor Locali ai Uniunii Democrate Maghiare din România. Lucrările Congresului UDMR sunt programate să înceapă la ora 16,00.AGERPRES