Palatul Culturii a câștigat categoria Atracții Cultural Educative

Destinație a Anului 2022 la categoria City Break, Iașul nostru frumos și iubit este din nou pe podium în această competiție națională!
Competiția Destinația Anului, a cărei gală a fost organizată aseară, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, la Palatul Culturii, a reunit nu mai puțin de 60 de competitori care au concurat la nouă categorii.
În urma votului publicului, notelor date de juriu și unui studiu de specialitate, Iașul a ocupat locul al doilea dintre cele șase Orașe care inspiră, monumentul – simbol al orașul nostru, Palatul Culturii, a câștigat categoria Atracții Cultural Educative, Hotel Pleiada a obținut primul loc la categoria Hoteluri Boutique, iar Brizo locul al treilea la categoria Parcuri de distracție și aventură.
„Nu întâmplător această gală a fost organizată în decorul special al Palatului Culturii, simbol al orașului nostru și Atracție Cultural Educativă a anului 2023. Iaşul, oraş al începuturilor, cum îl numesc cronicarii, a făcut paşi importanţi pentru a deveni cât mai atractiv pentru turiști, lucru confirmat de distincţia primită anul trecut, dar și de onorantele titluri de Oraş Regal și de Capitala Istorică a României!
Iașul este un oraș care inspiră, fiindcă este un spațiu al culturii și istoriei, o destinație a turismului de afaceri și medical, dar mai ales fiindcă atrage prin farmecul său unic, dat de marile povești și legende care i-au conturat profilul de oraș al marilor iubiri, al marilor evenimente și al poveștilor de neuitat.
Îi felicit sincer pe câștigători, dar eu cred că toţi cei înscrişi în această competiţie merită un premiu! Merită deorece toţi participanţii au dorit să aducă în atenţia publicului, în atenţia turiştilor, tot ce au mai bun de oferit!
Fiecare participant la Destinația Anului este un câștigător în sine, fiindcă toți concurenții au construit împreună imaginea spectaculoasă a unei Românii care a devenit tot mai ofertantă din punct de vedere turistic!
Mulţumesc organizatorilor pentru că au ales Iaşul pentru această gală naţională, care este reprezentativă, dar și contribuie semnificativ la restartarea turismului românesc!
Mulțumesc tuturor celor au votat Iașul și, mai ales, mulțumesc tuturor celor care – instituții publice, operatori de turism, organizații neguvernamentale, instituții media și, mai ales, vizitatori – fac din orașul nostru o destinație turistică tot mai căutată, mai apreciată și mai iubită!”, precizează primarul municipiului Iași Mihai Chirica.