Parchetul General clasează două dosare deschise de fosta Secţie specială pe numele Laurei Codruţa Kovesi

Parchetul General a anunţat marţi că a clasat două dosare deschise de Adina Florea, fost procuror la Secţia Specială, pe numele fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi.

Este vorba de dosarul în care Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub acuzare de Secţia specială în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa, dar şi un dosar legat de procurorii de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

„Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PÎCCJ au dispus: 1. Clasarea cauzei faţă de un fost procuror general al PÎCCJ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu, întrucât faptele nu există. 2. Clasarea cauzei cu privire la infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, fals intelectual uz de fals, constituirea unui grup infracţional organizat, favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii, întrucât faptele nu există”, a anunţat marţi Parchetul General. AGERPRES