Doi savanți din R. Moldova au obținut Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. În premieră pentru Republica Moldova, inovația savanților Universității de Stat din Moldova (USM), Aurelian Gulea și Ion Toderaș, în colaborare cu profesorul francez Sebastien Floquet, a câștigat Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva, ediția a 48-a, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al USM, dintre cele peste 1000 de invenții, Marele Premiu a fost câștigat de savanții de la Universitatea de Stat – academicianul Aurelian Gulea, Departamentul de Chimie, academicianul Ion Toderaș, Institutul de Zoologie al USM și prof. Sébastien Floquet, Institutul Lavoisier al Universității din Versailles Saint-Quentin en Yvelines, pentru invenția „Supliment alimentar pe bază de molybden pentru albine”.

”Comunitatea USM are toată admirația, recunoștința și gratitudinea pentru întreaga activitate profesională a savanților Aurelian Gulea și Ion Toderaș. Rezultatele prestigioase obținute de colegii noștri sunt și cel mai bun exemplu de parcurs profesional, construit prin muncă, dedicație, perseverență și pasiune”, se mai menționează în comunicatul de presă al USM.