„Micii meșteri din Copou”

În cadrul programului Sărbătoarea Diasporei – Iașul este ACASĂ!, Biroul Diasporei al Primăriei Municipiului Iași împreună cu Asociația ART-Meșteșugurile Prutului și partenerii lor vă lansează invitația de a deschide poarta magică a meșteșugurilor și tradițiilor populare românești pentru copiii din afara granițelor, care vor deveni astfel mai conectați la România și valorile sale autentice și nepieritoare.
Vă adresăm rugămintea de a transmite comunităților românești din afara granițelor propunerea de a înscrie copiii aflați în lunile iulie și august la Iași la atelierele pentru copii „Meșteșugurile de ACASĂ”, în cadrul celei de-a 13-a ediții a Taberei de Creație Populară „Micii meșteri din Copou”.
Atelierele, la care sunt rugați să se înscrie maxim 10 copii / atelier, se vor desfășura în Parcul Expoziției în perioadele 24 – 29 iulie 2023 (ouă încondeiate, împletituri din paie, olărit, croșetat, țesut la gherghef) și 21 – 26 august 2023 (cioplitură în lemn, pielărit, icoane pictate pe lemn, măști tradiționale, semne cusute pe ie). Locurile vor fi ocupate în ordinea înscrierilor.
În cazul în care există și copii din Iași doritori să participe sunt rugați să urmeze aceeași procedură de înscriere, locurile rămase disponibile fiind atribuite în ordinea înscrierilor.
Pentru detalii si înscrieri vă rugăm să contactați organizatorii la numărul de telefon 0741217734 sau pe e-mail la mestesugurile.prutului@gmail.com.