Primarul Mihai Chirica a participat la inaugurarea noii secții de prefabricate din beton, singura de acest tip din Iaşi, a companiei Leier

Primarul Mihai Chirica a participat la inaugurarea noii secții de prefabricate din beton, singura de acest tip din Iaşi, a companiei Leier (fostă Brikston). Această investiție de circa 25 de milioane de euro are rolul de a consolida locul Leier pe piața producătorilor de materiale de construcții, precum și de a menține și spori numărul de angajați ieșeni cu locuri de muncă într-o firmă de top.
„Stabilirea și extinderea la Iași a unei firme precum Leier – unul dintre marii angajatori și investitori din zonă! – este un veritabil motiv de mândrie, fiindcă așează orașul nostru pe o hartă economică de prestigiu.
O știm cu toții: Iașul este o Capitală a Culturii, o Capitală a Ortodoxiei, o Capitală Istorică, așadar de ce nu ar fi și o mare capitală economică?
Lăudat de Banca Mondială, căutat de investitorii importanți, magnet pentru tinerii absolvenți de facultate care vor să-și întemeieze o familie și să muncească aici, Iașul are toate atuurile pentru a deveni unul dintre cele mai prospere orașe de la granița de est a Uniunii Europene.
În contextul actual, cu multe crize, dar și cu un război în apropiere, un Iași puternic din punct de vedere economic va genera și mai multă încredere, și mai multă stabilitate, și mai multă bunăstare! Iar prezența și extinderea Leier la Iași este o garanție în acest sens!
Prin urmare, relația administrației locale cu mediul de afaceri și cu firmele serioase precum Leier va continua să se extindă, cu atât mai mult cu cât strategia de dezvoltare a Iașului accentuează rolul extrem de important pe care îl vor juca industriile care apelează la cele mai moderne tehnologii.
Cu o tradiție de peste 50 de ani și cu peste 220 de angajați în prezent, Leier Iași este unul dintre principalii jucători ai pieţei româneşti de materiale pentru zidărie şi finisaje. Grupul Leier este unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din centrul şi estul Europei”, a transmis primarul Mihai Chirica.