Iașul a găzduit cea de-a 15-a ediție a Expoziției Europene de Creativitate și Inovație EUROINVENT

Iașul a găzduit cea de-a 15-a ediție a Expoziției Europene de Creativitate și Inovație EUROINVENT, manifestare de tradiție care reunește inventatori, cercetători, oameni de știință de pe mai multe continente și care prezintă la Iași rezultatele activității de cercetare științifică, inovare și transfer tehnologic
„Am fost onorat să particip la festivitatea de premiere a EUROINVENT și să iau astfel pulsul nivelului de creativitate atins de către specialiştii din diverse domenii și al modului în care pot fi puse în practică acumulările de cunoştiinţe ştiinţifice.
Școala ieşeană de inventică a dovedit întotdeauna că are resurse foarte bogate și un potenţial creativ care trebuie pus în valoare prin proiecte concrete.
Desigur, ideal ar fi ca eforturile cercetării să-şi găsească mereu o aplicare în zona practică, mai ales în domeniile care interesează direct omul obişnuit, astfel încât studiul ştiinţific să nu rămână la nivelul abstract, ci să presupună, măcar în domenii sensibile, o concretizare a ideilor şi proiectelor.
Din fericire, mediul academic ieşean este mereu interesat de această latură „pământeană” a studiului ştiinţific, aducând mereu în prim plan invenţii cu aplicabilitate directă în viaţa de zi cu zi.
Îi felicit pe toţi cercetătorii şi profesorii de la EUROINVENT, dar și de alte manifestări de profil pentru preocuparea lor constantă de a depăşi barierele convenţionalului, de a-şi folosi imaginaţia şi inteligenţa pentru a crea punţi către un viitor tehnologic de înalt nivel!”, a transmis primarul Mihai Chirica.