Ciolacu: Pentru funcţiile de secretar să nu mai fie numite persoane care fac cumul cu pensii speciale

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis ca pentru funcţiile de secretar de stat şi de membru în cabinetele demnitarilor să nu mai fie numite persoane care fac cumul cu pensii speciale, a anunţat, marţi, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

„Avem o decizie luată astăzi în cadrul Consiliului Politic Naţional – pentru nicio funcţie de secretar de stat sau membru al unui cabinet al unui demnitar să nu mai fie persoane care fac cumul de pensii speciale. Este deja o decizie politică luată în interiorul PSD”, a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este posibil ca în viitorul Guvern să fie mai puţini angajaţi care deţin şi pensie specială.

Întrebat dacă această decizie se aplică şi viitorilor miniştri, el a răspuns: „Este o decizie politică care se aplică indiferent dacă ai fost, eşti sau vei fi”.

Marcel Ciolacu a reiterat că îşi doreşte ca Sorin Grindeanu să rămână şi în Guvernul care va fi alcătuit la rotaţia premierilor. El a menţionat, totodată, că Mihai Tudose „are loc în orice Cabinet”.

„Domnul Tudose are loc în orice Cabinet, are expertiza necesară. Sper să nu îl deranjez nici pe dânsul, nici pe soţia dânsului. Am avut o discuţie, e o decizie a familiei Tudose şi sunt ferm convins că o să ne-o aducă la cunoştinţă la momentul oportun”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, data la care va începe procedura pentru schimbarea Guvernului este cea din protocol, adică 25 mai. AGERPRES