Corul Madrigal şi Emil Pantelimon – distinşi cu Medalia Jacques Elias

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi managerul instituţiei, Emil Pantelimon, au fost distinşi, marţi, cu Medalia Jacques Elias.

Distincţia, conferită la finalul unei sesiuni omagiale dedicate reputatului donator, organizate de Fundaţia Familiei Menachem H. Elias, în Aula Academiei Române, răsplăteşte implicarea şi susţinerea proiectelor fundaţiei.

„Este o mare bucurie. Personalitatea domnului Elias e mult peste ce există astăzi în jurul nostru şi ne bucurăm că am fost prezenţi, mai ales că una dintre piesele interpretate în concertul de azi, ‘Flăcări şi roţi’ de Corneliu Cezar cred că include mai încăpător decât orice deviza marelui donator. La un moment dat, în piesă se spune ‘Nimic pentru tine, tot pentru toţi’. Cred că este semnul sub care stă personalitatea, activitatea şi moştenirea domniei sale. Mă onorează distincţia primită. Este şi o responsabilizare pentru ceea ce urmează în activitatea noastră”, a declarat Pantelimon pentru AGERPRES.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o instituţie publică de concerte de importanţă naţională, aflată în subordinea Ministerului Culturii.

Directorul de onoare al ansamblului este dirijorul internaţional Ion Marin, iar managementul instituţiei este asigurat de Emil Pantelimon. Dirijorul principal al ansamblului este Anna Ungureanu, iar din 2016, dirijorul secund este Cezar Verlan.

În acest an, Corul Madrigal desfăşoară programul aniversar „Madrigal 60”, care include o serie de peste 30 de proiecte speciale. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă a instituţiei, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură. AGERPRES/