Gimnastică ritmică: România are ca obiectiv o calificare în primele 18 la Campionatele Europene de la Baku

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR), Irina Deleanu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că obiectivul sportivelor române la Campionatele Europene este cel puţin o calificare în primele 18 pentru cele trei loturi care participă la competiţia de la Baku (Azerbaidjan).

Senioarele Annaliese Drăgan şi Andreea Verdeş concurează la Baku pentru calificarea la JO de la Paris 2024.

„La Campionatul European participăm cu ambele loturi de ansamblu, de junioare şi de senioare. Ansamblul României de junioare intră mâine în concurs, cu două probe, cinci corzi şi cinci mingi. Suntem şi cu cele două senioare, care participă în vederea calificării olimpice, cu Annaliese Drăgan şi Andreea Verdeş. El încep competiţia joi, prima dată în calificări, apoi sâmbătă este finala individuală şi duminică sunt finalele pe obiecte. Ne-am propus ca obiectiv o calificare în primii 18, pentru cele trei loturi pe care le avem. Dar dacă vor fi mai multe va fi şi mai bine”, a declarat Irina Deleanu.

Ediţia din acest an a Campionatelor Europene de gimnastică ritmică va avea loc la Baku, în Azerbaidjan, între 17 şi 21 mai.

Anul trecut, la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Tel Aviv, din luna iunie, sportivele române Andreea Verdeş şi Annaliese Drăgan s-au calificat în finala de la individual compus.

Tot în cadrul Europenelor din Israel, România a cucerit medalia de argint în concursul pe echipe al junioarelor, Amalia Lică a câştigat medalia de aur în finala de la măciuci la junioare, iar Christine Drăgan a cucerit medalia de bronz în finala de la minge.
AGERPRES