Volei feminin: Eliza Varga va juca din nou pentru naţionala României

Elizabet Inneh Varga, una dintre cele mai valoroase voleibaliste ale noului val, a decis să joace pentru naţionala României, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Volei pe site-ul său.

Fostă componentă a reprezentativei de junioare a României, Eliza Varga este considerată, la ora actuală, una dintre cele mai bune jucătoare pe postul său.

Născută la 21 martie 1999, la Budapesta, când avea doar câteva luni s-a mutat cu mama ei la Oradea. A început voleiul la 11 ani, la Viitorul Borş, apoi a jucat în liga secundă, cu CSU Oradea, după care, la 15 ani, a trecut la Medicina Târgu Mureş. Acolo s-a remarcat şi a ajuns în naţionala de junioare din care mai făceau parte Adelina Ungureanu, Andra Artin sau Diana Ariton.

În ultimii patru ani, Eliza Varga a jucat la formaţia maghiară de prima ligă Fatum Nyiregyhaza, una dintre forţele campionatului feminin din Ungaria. În sezonul 2020/ 2021 ea a cucerit atât titlul naţional, cât şi cupa cu formaţia sa. S-a transferat apoi în Coreea de Sud, la Pepper Savings Bank, iar de acolo a ajuns la KGC Ginseng Corporation.

Într-un meci din campionatul Coreei de Sud, Varga a reuşit 56 de puncte pentru echipa sa, urcând în Top 5 mondial într-un clasament al punctelor realizate într-un singur meci.

Eliza Varga se va alătura săptămâna aceasta echipei naţionale, la Piteşti, în pregătirile pentru Golden League şi pentru Campionatul European din această vară.

La Golden League, România va juca într-o grupă cu Slovacia şi Cehia, iar la Europeanul din Italia le va avea ca adversare pe Elveţia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Bulgaria şi Italia.
AGERPRES