Județul Iași beneficiază de cea mai mare sumă alocată din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată

Împreună cu Andrei Cazacu, Administratorul Public al Județului Iași, Mihail Doruș, Directorul General al Apavital și primarii comunelor Lețcani și Popricani, Stelian Turcu, respectiv Ion Tănasă,președintele CJ Iași Costel Alexe a  efectuat o vizită de lucru pe șantierul unde se extinde sistemul de apă şi canalizare dinspre Iași spre Popricani, prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași, în perioada 2014 -2020”. Contractul a fost semnat acum un an de zile, iar astăzi stadiul de îndeplinire a lucrărilor de 85%.
„Vorbim de o investiție majoră de peste 56 de milioane de lei fără TVA prin care se construiește o conducta de aducţiune de apă potabilă Lețcani – Popricani – Moimești, în lungime de peste 16 km, precum și o nouă staţie de pompare a apei. De asemenea, în comuna Popricani se construiește o gospodărie de apă ce va include rezervoare, o staţie de pompare şi o staţie de clorinare.
Se înființează o reţea de alimentare cu apă cu o lungime de peste 10 km şi o reţea de canalizare apă menajeră cu o lungime de aproape 30 de km, la care se vor adăuga 13 staţii noi de pompare apă uzată în localitățile Popricani, Moimeşti, Vânători şi Vulturi.
Județul Iași beneficiază de cea mai mare sumă alocată din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată, asigurând astfel cetățenilor accesul la cea mai importantă resursă.
Împreună cu Apavital și reprezentanții autorităților locale, ne vom asigura în continuare de buna implementare a acestor proiecte”, precizează președintele CJ Iași Costel Alexe .