La TUIASI a început cel mai mare festival studențesc din țară: a fost inaugurat un parc ultra-modern, iar mii de elevi s-au alăturat studenților politehniști

Concursul de soluții organizat pentru reamenajarea parcului a fost câștigat de studentul arhitect Vlad-Denis Cozmei, de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” a TUIASI. Acesta a primit un premiu în valoare de 2.000 lei și a supervizat, alături de conducerea campusului, implementarea întregului concept pe spațiul de 3.000 de metri pătrați.

Acesta a fost prezent la momentul inaugurării, alături de reprezentanții Fundației Comunitare Iași, conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de relația cu studenții la TUIASI, Bogdan Budeanu, directorul campusului, și Ionuț Ursachi, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al universității.

„Inaugurăm astăzi un nou parc în Campusul «Tudor Vladimirescu», despre care noi credem că unul dintre cele mai frumoase și verzi din țară. Parcul «Phoenix» este situat între cele mai vechi două cămine din campus, primele construite. Este un prolog al evenimentelor care se desfășoară în aceste zile, fiind a treia ediție a festivalului Zilele Campusului «Tudor Vladimirescu», un eveniment cu totul și cu totul deosebit, atât ca anvergură, cât și ca participare. Vrem să ne cunoască și elevii, de aceea am inclus și zilele OpenDays în acest festival, pentru a vedea cu adevărat cum arată viața de student”

a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval

După discursurile susținute în momentul de deschidere, moderat de conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, a fost tăiată oficial panglica, iar apoi reprezentanții universității au fost să îi premieze pe câștigătorii Crosului TUIASI. Parte din Zilele Campusului, cursa de circa doi kilometri printre cămine a avut loc concomitent cu inaugurarea parcului, iar participanții care au avut cele mai îndrăznețe costumații au primit la final premii speciale. Printre alergători a fost și un student costumat integral în Spiderman, în timp ce altul alerga mascat cu un sac fals de bani în mână, precum hoții din filme.

De la ora 10.00, în Parcul „Prof. Cezar Oprișan”, reprezentanții universității și ai companiei BorgWarner au transmis un cuvânt de bun venit celor peste 500 de elevi, care au fost aduși cu autocarele de la licee din toată Moldova de către TUIASI, printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației, pentru a experimenta o zi din viața de student în cadrul „OpenDays TUIASI”. Aceștia au trecut pe la corturile de prezentare ale celor 11 facultăți, iar apoi au fost conduși de voluntarii universității în tururi ghidate prin cele mai inedite laboratoare ale TUIASI.

Celor 500 de elevi din județele Iași, Neamț și Botoșani li s-au alăturat colegi din municipiul Iași, veniți să descopere la rândul lor cum arată studenția la Politehnica ieșeană. Alături de studenții universității, aceștia s-au bucurat de-a lungul zilei de toate evenimentele gândite special pentru ei: zeci de jocuri interactive în Parcul „Prof. Cezar Oprișan”, au putut mânca la cantină, au primit cursuri de prim-ajutor, de arte marțiale braziliene, de auto-apărare și au putut admira tehnica și câinii de luptă ai luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Seara sunt programate concerte Gașcă Chitară Grozăvești și Alternosfera, în timp ce evenimentele din cadrul Zilelor Campusului „Tudor Vladimirescu” continuă și vineri, 19 mai, capul de afiș fiind cea mai mare petrecere studențească în aer liber – Neon Madness Party, organizată în inima campusului.