Ministerul Educaţiei a lansat apelul de proiecte pentru achiziţia de microbuze electrice prin PNRR, destinate elevilor

Ministerul Educaţiei a anunţat joi lansarea apelului de proiecte pentru achiziţionarea de microbuze electrice pentru elevi, cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR), lansează apelul de proiecte ‘Microbuze electrice pentru elevi’, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C15: Educaţie. În cadrul acestui apel, prin intermediul unităţilor administrativ-teritoriale judeţene, şcolile vor fi dotate cu microbuze electrice graţie finanţării prin PNRR”, informează un comunicat al ministerului.

Alocarea financiară PNRR totală pentru achiziţia microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA, precizează sursa citată.

Potrivit Ministerului Educaţiei, obiectivul urmărit prin acest apel vizează îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru cei din zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin furnizarea de microbuze şcolare electrice, prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus.

Această măsură urmăreşte facilitarea accesului copiilor la educaţie, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind şi la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, precizează instituţia.

Proiectele pot fi depuse exclusiv online, prin platforma electronică https://proiecte.pnrr.gov.ro, până pe 13 iunie. AGERPRES