Fotbal: Lionel Messi va evolua în amicalul Argentina – Australia de la Beijing

Starul Lionel Messi va evolua în meciul amical de fotbal pe care selecţionata Argentinei, campioana mondială en titre, îl va disputa în compania Australiei, în luna iunie, la Beijing, a confirmat luni Ambasada argentiniană din capitala Chinei, citată de AFP.

Această partidă va marca marea revenire a fotbalului internaţional în China, după trei ani de restricţii sanitare foarte stricte, care au golit stadioanele şi au generat o cascadă de anulări de competiţii sportive.

„Pe 15 iunie, Lionel Messi va conduce echipa naţională a Argentinei într-un meci amical împotriva Australiei, la Beijing”, a indicat Ambasada argentiniană într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Weibo.

Partida dintre Argentina şi Australia va fi o reeditare a meciului din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022 din Qatar, pe care naţionala Albiceleste l-a câştigat cu 2-1 în faţa Socceroos.

„Au trecut 15 ani de când echipa noastră naţională masculină nu a mai jucat în China şi suntem cu adevărat încântaţi să revenim pentru a înfrunta Argentina pe Stadionul Muncitorilor din Beijing, care tocmai a fost renovat”, a precizat James Johnson, preşedintele Federaţiei australiene de fotbal.

Lionel Messi se bucură de o mare popularitate în China, la fel ca în celelalte părţi ale planetei.

Selecţionata Argentinei a anunţat, de asemenea, că va mai disputa un meci amical în cadrul turneului său asiatic, pe 19 iunie la Jakarta, împotriva naţionalei Indoneziei.
AGERPRES