Galaţi: 17 trupe de teatru participă la cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”

Un număr de 17 trupe de teatru participă începând de luni şi până sâmbătă, la Galaţi, la cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” organizată de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gulliver” din localitate, informează purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laura Cristea.

Potrivit acesteia, acţiunile festivalului se vor desfăşura pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” şi în Grădina Publică.

Programul manifestării, variat şi atractiv, cuprinde o multitudine de spectacole de marcă, interpretări desăvârşite şi inedite puneri în scenă ale celor mai importante şi reprezentative trupe de teatru din ţară: Teatrul de Animaţie ‘Ţăndărică’ Bucureşti, Opera Comică pentru Copii Bucureşti, Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Luceafărul’ Iaşi, Teatrul ‘Ion Creangă’ Bucureşti, Teatrul pentru Copii ‘Arlechino’ Braşov, Teatrul ‘Stela Popescu’ Bucureşti, Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Imaginario’ Ploie.ti, Teatrul de Păpuşi Brăila, Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Vasilache’ Botoşani, Teatrul ‘Tony Bulandra’ Târgovişte, Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Merlin’ Timişoara, Teatrul de Păpuşi ‘Prichindel’ Alba Iulia, Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Colibri’ Craiova, Red Nose Society din Marea Britanie, Teatrul Nou Bucureşti, Teatrul ACT Bucureşti şi gazda evenimentului: Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Gulliver’ Galaţi.

Cea de a 29-a ediţie a Festivalului ‘Gulliver’ se remarcă prin participarea specială a lui Marcel Iureş, în spectacolul ‘Moş Nichifor’ de la Teatrul ACT din Bucureşti, din data de 25 mai, de la ora 19:00, precum şi prin premiera celui mai nou spectacol de la Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Gulliver’ – ‘Detectivi pe portativ’, în regia lui Cristian Gheorghe, care are loc pe 26 mai, de la ora 19:00.

Spectacolul de balet ‘Pinocchio’, susţinut de Opera Comică pentru Copii din Bucureşti în prima seară de festival, pe 22 mai, de la ora 19:00, completează caracterul exclusivist al festivalului, reprezentând, de altfel, o experienţă artistică inedită şi singulară în mediul cultural local.

În acelaşi registru se înscrie şi spectacolul de ventrilocie – un nou gen de divertisment din ce în ce mai apreciat şi popular şi în ţara noastră – ‘Crina şi păpuşile vorbitoare’, de la Teatrul Nou din Bucureşti.

Nu în ultimul rând, spectacolul de teatru-circ al Companiei ‘Noisy Oyster’ din Marea Britanie evidenţiază caracterul internaţional al festivalului, cu reprezentaţia ‘CirculDaSilva’, din data de 22 mai, de la ora 18:00.

În completare, festivalul oferă un program generos şi diversificat de activităţi interactive pentru întreaga familie, în aer liber, la Grădina Publică din Galaţi, ce beneficiază de acces liber.

Acestea includ ateliere de creaţie şi joacă distractivă, animaţie cu artişti pe picioroange, păpuşi uriaşe, demonstraţii educative, inclusiv spectaculoase statui vivante, un inedit spectacol cu foc, precum şi alte surprize.

Programul activităţilor în aer liber din acest an oferă, în exclusivitate, publicului gălăţean oportunitatea de a se bucura de o experienţă de teatru nouă şi fascinantă, dintr-o perspectivă inedită şi actuală, în ton cu tehnologia, Insula de Teatru VR, unde se poate viziona spectacolul ‘Richard al III-lea’.

Programul detaliat al spectacolelor şi activităţilor din cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie ‘Gulliver’ este disponibil pe site-ul: www.teatrul-gulliver.ro şi pe pagina de Facebook ‘TeatrulGulliver’.

Biletele pentru spectacole se achiziţionează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentaţiei, în limita locurilor disponibile. AGERPRES