MS: Marţi – repartiţia candidaţilor care au obţinut între 807 şi 484 de puncte în sesiunea extraordinară a Rezidenţiatului

Candidaţii care au luat între 807 şi 484 de puncte în sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat, organizată pe 14 mai, vor putea alege în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute, în limita celor 628 de locuri şi posturi scoase la concurs, repartiţia urmând să se facă marţi.

”Se apropie de final sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii şi Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti! Candidaţii care au obţinut între 807 şi 484 de puncte în sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat vor putea alege în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute, în limita celor 628 locuri şi posturi scoase la concurs”, se arată într-un comunicat al MS transmis sâmbătă AGERPRES.

Repartiţia candidaţilor va avea loc marţi, 23 mai.

În funcţie de opţiunile candidaţilor, marţi se va cunoaşte gradul de ocupare a celor 628 de locuri şi posturi rămase neocupate în sesiunea din noiembrie 2022 a Concursului de admitere în Rezidenţiat, precizează sursa citată.

În sesiunea extraordinară din 14 mai, punctajul minim acceptat pentru alegerea postului a fost de 484, mult inferior punctajului minim din sesiunea din toamnă – 565 de puncte.

”Buna pregătire a tinerilor medici admişi în Rezidenţiat e esenţială pentru asigurarea în viitor a asistenţei medicale de calitate. Numărul posturilor scoase la concurs a fost direct corelat cu posibilităţile de pregătire a universităţilor de Medicină şi Farmacie”, mai arată sursa citată. AGERPRES