FILE PHOTO: A view shows the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant in the course of Russia-Ukraine conflict outside Enerhodar in the Zaporizhzhia region, Russian-controlled Ukraine, March 29, 2023. REUTERS/Alexander Ermochenko/File Photo

Nouă pană de curent la centrala nucleară de la Zaporojie

Compania ucraineană Energoatom a anunţat luni că există o pană de curent la centrala nucleară de la Zaporojie după ce un oficial numit de Rusia a afirmat că centrala a comutat pe alimentare standby şi de urgenţă, relatează Reuters.

„Da, ne confruntăm cu cea de-a şaptea pană de curent de la începutul ocupaţiei ruse”, a precizat Energoatom pentru Reuters.

Iurii Malaşko, guvernatorul regiunii Zaporojie din Ucraina, a declarat că s-a produs un incendiu la una dintre facilităţile din Zaporojie din cauza unei suprasarcini în sistemul de furnizare a electricităţii.

„Problemele cu furnizarea de electricitate care au apărut în oraşul Zaporojie nu au legătură cu bombardamente”, a postat Malaşko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Din cauza avarierii unei linii de înaltă tensiune (…) Centrala şi-a pierdut alimentarea externă cu electricitate”, a indicat pe Telegram administraţia rusă, citată de AFP, adăugând că urmează a fi stabilite cauzele şi precizând că generatoarele diesel au fost pornite pentru a-i asigura funcţionarea. AGERPRES