Bode: Facem tot ce ţine de noi să reducem deficitul de 30.000 de oameni din cadrul MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, la Vaslui că autorităţile iau toate măsurile pentru reducerea deficitului de personal din cadrul Ministerului de Interne, care este unul foarte mare şi a ajuns la aproximativ 30.000 de oameni.

Oficialul a menţionat că se constată o scădere drastică a numărului candidaţilor la şcolile care pregătesc cadre pentru structurile Ministerului de Interne, situaţie ce poate avea la bază faptul că nu au mai fost modificate de mult timp criteriile de concurs.

 

„Anul trecut, au intrat în structurile MAI peste 12.000 de oameni, ceea ce nu este puţin lucru, vorbim de şcolile postliceale, recrutare din sursă externă, respectiv Academia de Poliţie. Acum, sâmbătă, vom avea examenul pentru şcolile de agenţi. A fost o concurenţă de 1,4 pe un loc. Într-adevăr, vremurile când aveam 4, 5, 6 pe un loc nu mai sunt acum. Posibil şi pentru faptul că noi nu am mai modificat criteriile de concurs. Probele sportive, examenul medical, examenul psihologic au rămas aceleaşi, deci cerinţele sunt aceleaşi, iar disponibilitatea este mai mică şi prin faptul că am organizat mai multe concursuri. O preocupare a noastră este să facem tot ce ţine de noi ca să reducem acest deficit care este unul foarte mare. Suntem la aproape 30.000 de oameni, de efective lipsă în cadrul MAI”, a subliniat Lucian Bode.

Ministrul Afecerilor Interne a fost prezent, marţi, în judeţul Vaslui, unde a avut loc inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta – Leova. AGERPRES