Burse de 15.000 de euro de la Uniunea Muzicienilor pentru tineri interpreţi şi dirijori

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România a lansat un concurs pentru acordarea a 15 burse ale Uniunii de câte 1.000 de euro fiecare destinate tinerilor muzicieni, interpreţi de muzică vocală şi instrumentală, inclusiv folclor, precum şi dirijorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 26 de ani, care manifestă „o înzestrare artistică de excepţie”.

Conform unui comunicat al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România transmis, miercuri, AGERPRES, bursele vor fi acordate pe parcursul anului şcolar/universitar 2023-2024 (nouă luni).

Pentru înscriere, candidaţii trebuie să fie elevi sau studenţi în anul de studiu 2023 – 2024 şi să transmită online: cerere, incluzând date de identitate şi de contact, numele instituţiei în care învaţă candidatul, clasa sau anul de studiu, precum şi repertoriul pentru proba practică: două înregistrări cu lucrări reprezentative din stiluri/epoci diferite; copie după cartea de identitate; CV profesional; scrisoare de recomandare din partea unei personalităţi din domeniu.

Dosarele de înscriere se vor completa online până cel târziu pe 8 iunie, ora 12,00. Evaluarea dosarelor se va face în perioada 9-13 iunie, pe 1-2 iulie se va desfăşura proba practică a concursului, iar pe 3 iulie vor fi anunţaţi bursierii.

Regulamentul concursului şi alte informaţii şi detalii despre burse şi procesul de aplicare sunt disponibile pe website-ul Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România, secţiunea Burse şi premii, la www.unimir.net/burse-si-premii/.

Preşedintele Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România, Felicia Filip, a menţionat că Bursele Uniunii au ajuns la cea de-a zece ediţie. AGERPRES/