Ministerul Educaţiei: Inspecţiile la clasă – în baza programării deja existente sau, dacă este cazul, a reprogramării

Inspecţiile la clasă care se fac în vederea participării la concursul de Titularizare sau pentru obţinerea gradelor didactice vor avea loc cu respectarea cadrului legal, în baza programării deja existente sau, dacă este cazul, a reprogramării realizate la nivelul Inspectoratelor şcolare judeţene şi al Municipiului Bucureşti în unităţi de învăţământ unde pot fi asigurate condiţiile necesare, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.

„În contextul în care, în această perioadă, sunt în desfăşurare inspecţii la clasă, în vederea participării la concursul de Titularizare sau pentru obţinerea gradelor didactice, precizăm că Ministerul Educaţiei susţine desfăşurarea acestora. Inspecţiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal, în baza programării deja existente, sau, dacă este cazul, a reprogramării realizate la nivelul Inspectoratelor şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti în unităţi de învăţământ unde pot fi asigurate condiţiile specifice acestui tip de activitate”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Marţi, a avut loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Inspectoratelor şcolare. Ministerul Educaţiei susţine că are o comunicare „permanentă”, pentru „evitarea sincopelor” în desfăşurarea activităţii, care vizează atât elevii, cât şi cadrele didactice, „cu respectarea cadrului legal impus de protestul personalului din învăţământul preuniversitar”. AGERPRES