Primăria Municipiului Iași a obținut de la ISJ avizul de securitate la incendiu pentru proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria”

Primăria Municipiului Iași a obținut și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași avizul de securitate la incendiu pentru proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria”, după ce documentația a fost actualizată potrivit ultimelor modificări legislative, în urmă cu o săptămână, de Consiliul Local.
În ultimele două luni municipalitatea a obținut și de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română și Agenția pentru Protecția Mediului Iași avizele necesare, iar astfel au fost parcurse ultimele etape înainte ca primarul Mihai Chirica să poată semna autorizația de construire.
„Contăm în continuare pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect, care va fi preluat și finanțat de Compania Națională de Investiții SA. Am primit garanții că acest proiect va beneficia de sprijinul Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, de la domnul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, precum și de la alți înalți oficiali, cărora le mulțumesc și pe această cale!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Până în prezent Primăria a finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautică și toate celelalte documente prevăzute de lege.
Noua sală polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență. Sala Polivalentă are o valoare estimată de circa 400 de milioane de lei, adică 81 de milioane de euro.
„Este o investiție mare, mai ales în condițiile în care nevoile țării sunt numeroase, dar cred că Statul Român o poate susține, eșalonat pe câțiva ani, în beneficiul ieșenilor și al locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est!”, a mai spus primarul Mihai Chirica.