Primarul Mihai Chirica a participat la Conferinţa Naţională „Iaşi – polul excelenţei în sănătate”

Primarul Mihai Chirica a participat la Conferinţa Naţională „Iaşi – polul excelenţei în sănătate”, organizată în cadrul proiectului „România Inteligentă” de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul.
Dezbaterea, la care au participat nume importante din domeniul sănătăţii, medici de renume mondial, membri ai Guvernului și ai Parlamentului, a urmărit promovarea unităţilor universitare de medicină din Iaşi, a specialiştilor în medicină şi farmacie, identificarea soluţiilor pentru susținerea producției de medicamente și a soluțiilor pentru creșterea calității actului medical acordat pacienților etc.
Primarul a vorbit despre investițiile consistente, cu fonduri de a bugetul local și, mai ales, din fonduri europene, pe care Primăria le face în cele două spitale din subordine („Parhon” și de Recuperare), dar și despre demersurile pe care le-am făcut pentru a susține cel mai mare proiect spitalicesc de după Revoluție: Spitalul Regional de Urgență.
„După mai mult de 30 de ani în care statul a ignorat aproape complet investițiile în Sănătate, cu efecte profund negative asupra bunăstării oamenilor, asistăm acum la declanșarea unui adevărat Plan Marshall în sistemul sanitar. Proiecte importante care au zăcut în sertarele autorităților centrale decenii la rând au început deja să capete contur. O veritabilă capitală a medicinii de calitate, Iașul, este, așa cum era și firesc, pe lista orașelor care vor beneficia din plin de aceste investiții din partea statului. Sunt convins de reușita acestui plan, fiindcă am înțeles cu toții cât de importantă este sănătatea pentru fiecare om în parte, pentru societatea noastră, în ansamblul ei, dar și pentru bunul mers al economiei naționale.
Mulțumiri organizatorilor conferinței pentru că au pus în lumină Iașul și în această calitate, de pol al excelenței în sănătate!”, a transmis primarul Mihai Chirica.