Conferința Națională „Prezent și viitor în construcții”

Primarul Mihai Chirica a participat la deschiderea lucrărilor Conferinței Naționale „Prezent și viitor în construcții”, organizată de Patronatul Societăţilor din Construcţii în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județeani și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.
Tematica conferinţei se adresează companiilor de construcţii, producătorilor de materiale de construcții, distribuitorilor de materiale, arhitecților și proiectanţilor, autorităţilor publice, asociaţiilor și mediului universitar.
„Iașul este unul dintre orașele din România și din Europa în care domeniul construcţiilor a cunoscut o dezvoltare fără precedent în ultimii 30 de ani. Faptul că se construiește atât de mult este și o dovadă că Iașul se dezvoltă cu o rapiditate nemaivăzută în istorie, că foarte mulți români se stabilesc aici, fiindcă Iașul a devenit un oraș plin de oportunități.
Cunosc problemele constructorilor. Atât pandemia, cât şi războiul din Ucraina au ridicat câteva mari probleme: creşterea preţurilor la materia primă, dificultatea procurării materialelor, dar şi lipsa forţei de muncă!
Dar sunt convins că printr-un parteneriat transparent, predictibil şi durabil între administraţie şi companiile serioase procesul investiţional poate fi relansat!
Astfel de conferințe, pentru care îi felicit pe organizatori, pot fi un punct de plecare pentru rezolvarea doleanţelor constructorilor, dar şi o modalitate de a găsi împreună soluţii care să relanseze implementarea în timp cât mai scurt a proiectelor de care are atâta nevoie comunitatea ieşeană!
Primăria Municipiului Iaşi va rămâne un partener de dialog şi un susţinător al tuturor proiectelor atât de necesare dezvoltării comunităţii!”, a transmis primarul Mihai Chirica.