Rotativa guvernamentală / Ciolacu: Cred că e decizia corectă să nu intrăm în discuţii politice până nu rezolvăm greva profesorilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că, până nu se găseşte o soluţie la greva profesorilor, coaliţia nu trebuie să poarte discuţii politice pe tema rotaţiei guvernamentale.
Liderii coaliţiei de guvernare au convenit ca premierul Nicolae Ciucă să nu-şi depună mandatul până la soluţionarea grevei profesorilor.

„Consider că decizia luată de noi trei, copreşedinţii acestei coaliţii, este o decizie corectă. Este o decizie pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm – eu, din calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, reprezentând Legislativul; premierul, reprezentând Executivul – să soluţionăm cât mai rapid această problemă, categoric legitimă, venită din partea profesorilor. Dar trebuie să avem totuşi şi echilibrul de a găsi momentele cele mai prielnice şi împreună ne-am asumat faptul că în programul de guvernare prioritatea numărul unu sunt profesorii şi sistemul de sănătate. Avem convenit un calendar, împreună cu liderii din învăţământ. Este un calendar foarte scurt, pe care ni l-am asumat împreună. Cred că este decizia corectă să nu intrăm în discuţii politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor, urmând, pe urmă, să găsim tot împreună calendarul cel mai bun pentru a se face rotaţia”, a transmis Ciolacu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria, alături de liderii PNL şi UDMR, prim-ministrul Nicolae Ciucă şi vicepremierul Kelemen Hunor.

Potrivit preşedintelui PSD, învăţământul reprezintă „unul dintre stâlpii societăţii, iar înaintea discuţiilor politice coaliţia trebuie să îşi asume rezolvarea problemelor majore.

„Această guvernare nu este doar despre stabilitate. Este şi despre asumare. Eu am spus încă de săptămâna trecută că, înaintea discuţiilor politice, trebuie să ne asumăm împreună rezolvarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune şi o încărcătură emoţională deosebită, mai ales că vorbim de grevă generală a profesorilor”, a explicat el. AGERPRES