Completarea calendarului de evenimente organizate de către municipalitate

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local care va avea loc luni, 29 mai, se va afla și un proiect de hotărâre care vizează completarea calendarului de evenimente organizate de către municipalitate sau cu sprijinul acesteia în anul 2023. Bugetul total al celor cinci evenimente propuse spre aprobare este de 140.000 de lei.
1, Elevi de nota 10
Municipiul laşi îşi propune să organizeze evenimentul Elevi de nota 10, şcoala ieşeană fiind în avangarda educaţiei, succesele anuale constante ilustrând deja o tradiţie, un mod de a fi, rezonant cu spiritul profund ştiinţific şi cultural al laşului. Rezultatele remarcabile ale elevilor noştri înscriu într-un palmares unic, pe locuri fruntaşe, laşul şi şcoala de aici.
De aceea, ca şi în anii trecuţi, Municipiul laşi doreşte să stimuleze şi să recompenseze performanţa şcolară, munca depusă în cei opt ani la şcoala gimnazială şi cei patru ani la liceu.
Bugetul propus pentru acest eveniment este de 100.000 lei şi se va asigura logistica necesară organizării evenimentului.
2. Turneul Internaţional Stradivarius 2023 – concert „ln the Mood for Love”
Fundaţia Culturală „Remember Enescu”, în parteneriat cu Municipiul laşi, doreşte să organizeze Turneul Internaţional Stradivarius 2023, în cadrul căruia va fi susţinut concertul „ln the Mood for Love”. Este un turneu de muzică clasică, cu o interpretare de excepţie a violonistului Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de Patrimoniu Naţional, categoria Tezaur şi a pianistei de origine română, stabilită la Viena şi artist Bosendorfer, Adela Liculescu.
Bugetul propus pentru acest eveniment este de 4.500 lei.
3. Sotron. Festivalul copilăriei
Muzeul Naţional al Literaturii Române laşi, în parteneriat cu Municipiul laşi, îşi propune să organizeze evenimentul Şotron. Festivalul copilăriei, ediţia a X-a, un tur de forţă al activităţilor cultural-educative dedicate publicului tânăr, fiind cel mai mare festival de profil din zona Moldovei.
Bugetul propus pentru acest eveniment este de 20.000 lei.
4. Simpozionul Naţional „Istorie, cultură, patrimoniu”
Muzeul Naţional al Literaturii Române laşi, în parteneriat cu Municipiul laşi, îşi propune să organizeze Simpozionul Naţional Istorie, cultură, patrimoniu, ediţia a XIII-a.
Tematica simpozionului naţional se axează pe promovarea bogatului tezaur de patrimoniu al laşului şi conturează locul şi rolul oraşului laşi, ca centru cultural, economic şi politic important în context naţional, regional şi european. De asemenea, facilitează identificarea şi promovarea elementelor de conexiune din diferite domenii: literatură, arhitectură, istorie, arte plastice, arte vizuale etc., pentru a contura o viziune mai completă asupra patrimoniului naţional în relaţie cu cel european.
Bugetul propus pentru acest eveniment este de 6.000 lei.
5. Conferinţa Internaţională „Perspective Interdiscpp linare în Ştiinţele Umaniste și Sociale”
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din laşi, prin Departamentul de Ştiinţe Socio­ Umane din cadrul Institutului de Cercetări Interdisciplinare, în parteneriat cu Municipiul laşi, îşi propune să organizeze Conferinţa Internaţională „Perspective Interdisciplinare în Ştiinţele Umaniste şi Sociale”.
Bugetul propus pentru acest eveniment este de 10.000 lei.