Conferința Meet the ARCHITECT@OAR-IAȘ

Conferința Meet the ARCHITECT@OAR-IAȘI, organizată la Casa Pogor de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Iași, și-a propus să ofere șansa de a cunoaște mai în detaliu proiectele, principiile și carierele arhitecților ieșeni remarcabili.
Prima inițiativă de acest fel a reunit arhitecții consacrați, diferiți prin abordare, prin scara proiectelor sau prin accentul pe care îl pun pe diferite aspecte ale meseriei, care au arătat că limitele arhitecturii așa cum o cunoaște majoritatea dintre noi sunt depășite zi de zi, iar condiționările fizice de spații nu mai sunt de mult o barieră, ci doar un imbold pentru creativitate.
„Mi-aș dori enorm ca Iașul să fie considerat cel mai frumos oraș al României și avem foarte multe motive să considerăm posibilă o astfel de variantă. Amestec de tradiție și modernitate, de cultură măreață și bogată viață religioasă, de monumente superbe și edificii sociale, fosta Capitală a Moldovei a trezit întotdeauna pasiuni, curiozități și nostalgii.
Dorința mea este ca superbei zestre edilitare să i se adauge an de an alte și alte clădiri și spații frumoase, care să păstreze specificul zonei, dar să propună și elemente de noutate cât mai interesante, care să devină – de ce nu? – un brand al orașului.
Am încredere în profesionalismul, talentul și viziunea arhitecților ieșeni și a celor care vor lucra aici că vor ști să propună proiecte prin care să construim împreună un oraș modern, atractiv și prietenos cu locuitorii săi!”, a transmis primarul Mihai Chirica.