Împreună sărbătorim luna reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice în județul Iași

 Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Iași, care va avea loc în perioada 5 mai – 5 iunie 2023! Acțiunea se va încheia cu o tombolă a participanților.
Campania de informare, educare, conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice se va desfășura în luna mai în Municipiul Iași și se adresează tuturor cetățenilor.
Organizatorii campaniei sunt: Primăria Municipiului Iași, Asociația CASUS, ECOarena, SC Salubris SA cu sprijinul OIREP Eco Positive, cărora li s-au alăturat partenerii: Garda de Mediu Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, Opera Națională Română Iași, Ateneul Național din Iași, Palatul Copiilor Iași și Fabrica de Print.
Ai unul sau mai multe aparate electrice defecte, baterii uzate, becuri sau neoane, adică deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE)? Nu merită să-ți ocupi casa cu ele și în nici un caz nu trebuie să le arunci la gunoi sau în natură – este ilegal! DEEE-urile poluează mediul în care trăim. Fă un gest simplu, corect și responsabil – scapă de aceste deșeuri în cadrul campaniei de colectare.
„Anul acesta se împlinesc 9 de ani de când sărbătorim Ziua Mediului! Este o dovada clară că cetăţenii conştientizează importanţa pe care o au colectarea şi reciclarea corectă a deşeurilor electrice, o acţiune firească pentru bunul mers al oricărei comunităţi Și anul acesta organizăm, alături de partenerii noștri de lungă durată, acțiuni de informare, educare, conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Ieșeni, aveți unul sau mai multe aparate electrice defecte, baterii uzate, becuri sau neoane? Nu merită să-ți ocupi casa cu ele și în nici un caz nu trebuie să le arunci la gunoi sau în natură! Aceste deșeuri poluează mediul în care trăim. Vă îndemn să faceți un gest simplu, corect și responsabil – scapăți de aceste deșeuri în cadrul campaniei de colectare!”, a declarat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.
Deșeurile electrice și electronice pot fi duse la punctele de colectare provizorii aflate la:
 Sediul SC Salubris S.A – Şos. Naţională, nr. 43, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Tătărași – str. Vasile Lupu, nr. 8, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Alexandru cel Bun – str. Tabacului, nr. 1B, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Nicolina – str. Petre Țuțea, nr. 2, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Păcurari – șos. Păcurari, nr. 34, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Frumoasa – bld. Poitiers, nr. 20-22, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași – Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră), deschis luni, miercuri între orele 09.00-18.00, marți, joi, vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 09.00 – 13.00.
Comenzile de ridicare de la domiciliu sau sediu de firmă se preiau GRATUIT astfel:
– Zilnic, între orele 9.00-17.00 la numărul 0764.399.399 prin SMS (tarif normal) sau pe WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei deponentului).
– De luni până vineri, între orele 9.00-17.00 la TelVerde 0800.444.800 (gratuit).
– Permanent prin formularul de comandă online de pe www.ecoarena.ro/ www.colecteaza.ro
Toate comenzile venite până pe data de 5 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare ECOarena, pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliu dumneavoastră sau sediul de firmă! Echipa operatorului de colectare vă va suna în maximum două zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.
Cei care vor preda aceste deșeuri în cadrul campaniei dedicate Zilei Mediului vor participa la tombola ce va avea loc în data de 6 iunie, ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași – Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră).
Vor fi acordate următoarele premii: 20x 2 bilete/câștigător la Ateneul Național din Iași; 10x 2 bilete/câștigător la Opera Națională Română Iași; 2x aspirator fără sac; 3x espressor cafea; 5x mixer de mână; 5x sandwich maker; 5x uscător păr; 5x blender de mână; 2x mașină de găurit cu percuție; 3x bormașină cu percuție.
Lista câștigătorilor va putea fi disponibilă pe www.ecoarena.ro/www.colecteaza.ro, începând cu data de 8 iunie 2023.
ECOarena (în numele organizațiilor de preluare a responsabilității producătorilor de echipamente electrice și electronice) oferă PERMANENT SERVICIUL GRATUIT de preluare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și se implică activ în activitățile de protecție a mediului, colaborând cu grădinițe, școli, licee, universități, centre culturale, instituții, firme. ECOarena gestionează toate activitățile necesare colectării și transportul către stațiile de tratare și reciclare a deșeurilor electrice si electronice, asigurând astfel eliminarea acestora în siguranță și într-o manieră prietenoasă cu mediul înconjurător, în conformitate cu legislația europeană în vigoare.