Deca, după întâlnirea cu sinidicaliştii: Pentru ca lucrurile să rămână pe făgaşul normal, trebuie să ne întâlnim la mijloc

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, s-a arătat convinsă, marţi, după întâlnirea cu sindicaliştii din educaţie, reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor, că aceştia au înţeles „foarte bine” importanţa menţinerii calendarului anunţat pentru examenele naţionale.

„Mă aştept ca, odată cu apropierea de data examenelor, să existe această preocupare a cadrelor didactice pentru elevii care şi aşa sunt într-o situaţie de stres. (…) şi vor veni în sprijinul propriilor elevi. Toate semnalele pe care le-am avut şi în discuţia de astăzi şi în ceea ce priveşte renunţarea la grevă sunt în sensul în care ne apropiem de susţinerea examenelor în calendarul anunţat. Dar dacă nu vom fi în acel punct la sfârşitul acestei săptămâni, există măsuri pe care Ministerul Educaţiei le poate lua pentru a reduce riscul asupra elevilor. Însă trebuie să înţelegem că pentru ca lucrurile să rămână pe făgaşul normal trebuie să ne întâlnim la mijloc, trebuie să ajungem într-un punct în care cu toţii punem pe primul loc elevii. (…) Eu sunt convinsă că toţi cei prezenţi la întâlnire au înţeles foarte bine importanţa de a rămâne în calendarul anunţat pentru examenele naţionale”, a afirmat Deca într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că dialogul cu sindicatele va continua, prima întâlnire privind Contractul colectiv de muncă urmând să aibă loc miercuri.

„Am fost în minister zi de zi, ne-am gândit la variante, am ţinut legătura cu liderii sindicali şi vom face asta în continuare. Am spus că şi ei (sindicaliştii – n.r.) şi-au exprimat preocuparea pentru elevi. (…) Mâine se vor relua discuţiile pe Contractul colectiv de muncă”, a afirmat ministrul. AGERPRES