Tenis: Arina Sabalenka, în semifinale la Roland Garros

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, s-a calificat marţi în semifinale la Roland Garros după ce a trecut de ucraineanca Elina Svitolina, în două seturi, 6-4, 6-4, după o oră şi 38 de minute.

Belarusa în vârstă de 25 de ani, care a câştigat în ianuarie primul său turneu de Mare Şlem, Openul Australiei, nu a pierdut niciun set la actuala ediţie de la Roland Garros. În acest an, pe zgură, Sabalenka a atins finala la Stuttgart, unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, înainte de a-şi lua revanşa în faţa numărului unui mondial la Madrid, tot în finală.

Svitolina, fostă număr 3 mondial al tenisului feminin, acum pe locul 192 WTA după o întrerupere de un an. Sportiva din Odesa, cu trei sferturi de finală la Roland Garros în cariera sa, nu a jucat în circuit timp de un an, reluând competiţia în aprilie 2023, după ce a adus pe lume o fetiţă, Skai, tatăl fiind jucătorul francez Gael Monfils.

Sabalenka o va întâlni în semifinală pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (43 WTA), calificată în premieră în penultimul act la Paris.

Muchova a învins-o marţi, cu 7-5, 6-2, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, fostă finalistă. Pavliucenkova, finalistă în 2021, a căzut pe locul 333 în clasamentul WTA după o accidentare la genunchi care a ţinut-o departe de teren pentru şapte luni în 2022.
AGERPRES