Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est

În perioada 9 – 11 iunie 2023 în Parcul Expoziției va avea loc Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale. Târgul este organizat de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Academia Română Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași.
În cadrul târgului vor avea loc acțiuni de informare privind caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gătit pentru copii susținut de producători locali, precum și degustări de produse apicole certificate ecologic.
Organizatorii își propun să contribuie la promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale, populare în zona de nord-est a țării. În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial, precum și crearea de noi canale de vânzare pentru valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune. Totodată, organizatorii urmăresc să promoveze o alimentație sănătoasă în rândul ieșenilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale.