Lilian Carp: „Sunt convins că, împreună cu echipa, vom găsi soluții pentru toate problemele din capitală”

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Sunt convins că, împreună cu echipa, vom găsi soluții pentru toate problemele din capitală. Declarația a fost făcută astăzi de deputatul Lilian Carp, care a fost anunțat candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru alegerile locale din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, Lilian Carp a mulțumit Organizației Teritoriale Chișinău pentru că a acceptat intenția sa de a candida la funcția de primar al capitalei. „În următoarele săptămâni voi începe negocierile și dezbaterile publice pe marginea viitorului program electoral. Chișinăul se confruntă cu probleme reale. Împreună cu echipa vom găsi soluții pentru a rezolva problema ambuteiajelor, problemele de infrastructură și energie. Vom oferi un nou suflu orașului nostru”, a spus Lilian Carp.

La rândul său, președintele PAS Igor Grosu a menționat că formațiunea va susține o campanie electorală corectă, va avea consultări și întâlniri cu cetățenii pentru a veni cu soluții viabile pentru Chișinău. „Cu toții înțelegem momentul istoric pe care îl trăim – integrarea europeană. De aceea, alegerile locale, împreună cu obiectivul de deschidere a negocierilor de aderare la UE, până la sfârșitul acestui an, sunt obiective strategice pe care trebuie să le îndeplinim. Chișinăul a fost întotdeauna pro-european și simbolul schimbărilor. Lilian Carp este o persoană care cu adevărat a fost mereu consecvent, a demonstrat verticalitate și a urmat calea democratică și pro-europeană. În ultimii ani, Chișinăul a beneficiat de o intervenție cosmetică, însă nu de asta are nevoie o capitală europeană. Avem nevoie de investiții de anvergură în infrastructură”, a afirmat Igor Grosu.

Viitoarele alegeri locale în Chișinău ar urma să aibă loc în toamna anului curent, ținând cont că ultimul scrutin s-a desfășurat în octombrie 2019 și mandatul aleșilor locali este de patru ani. În urma alegerilor locale din 2019, primarul municipiului Chișinău a fost ales Ion Ceban.

Ziua viitorului scrutin urmează a fi stabilită de Parlament. Campania electorală va începe cu 60 de zile până la data alegerilor.