Ukrainian servicemen of the 35th Separate Brigade of Marines pose for a photograph with the Ukrainian flag in the liberated village of Storozheve, in Dontesk region, Ukraine, in the still image taken from a social media video released on June 12, 2023. 35th Separate Brigade of Marines via Facebook/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY

Ucraina anunţă eliberarea unei a treia localităţi în Doneţk

Armata ucraineană a anunţat luni eliberarea localităţii Storojove, în sud-vestul provinciei Doneţk şi în apropiere de regiunea vecină Zaporojie, într-o înaintare în care au fost capturaţi patru soldaţi ai forţelor ruse, ce au suferit aproximativ 50 de pierderi, transmite EFE.

Acesta este cea de-a treia localitate recucerită de forţele armate ucrainene în mai puţin de 24 de ore, după eliberarea, duminică, a satelor Blahodatne şi Neskucine, tot în provincia Doneţk.

Storojove a fost recucerit de Brigada 35 de puşcaşi marini Mihail Ostrogradski, care a publicat o înregistrare video cu intrarea în sat, redată pe reţelele de socializare de mai mulţi purtători de cuvânt ai armatei ucrainene.

Ucraina a lansat în ultimele zile contraofensiva mult aşteptată în trei sectoare ale frontului, două în provincia estică Doneţk şi o alta în provincia vecină Zaporojie, în sud-estul Ucrainei. AGERPRE