Lucian Rusu (PNL): Iașul a câștigat finanțarea campusului pentru învățământul dual

Lucian Rusu, secretar general adjunct al Guvernului României și prim-vicepreședinte PNL Iași anunță că Iașul a câștigat finanțarea campusului pentru învățământul dual. „Ieri s-au publicat rezultatele evaluării proiectelor depuse pentru accesarea fondurilor europene, prin programul #PNRR, în vederea susținerii învățământului dual. Astfel programul-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual va asigura finanțarea proiectului depus de către Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi de alături de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Primăria Municipiului Iași și mediul privat.
 Iașul va beneficia de un campus nou din cele doua aprobate pe regiunea Nord-Est, iar cu finanțarea de 29 milioane de euro se va crea o rută profesională pentru învățământul tehnic preuniversitar și universitar.
Susținerea învățământului profesional dual a fost o prioritate pentru administrația liberală, iar adaptarea învățământului la realitatea economică este o necesitate.
Acest proiect inovator va crește impactul pozitiv pe care îl vor avea programele de formare și educația ieșeană asupra societății noastre.
Felicitări echipei de proiect și reprezentaților universităților pentru câștigarea acestei importante finanțări,” precizează Lucian Rusu.