Ambasadoarea Franţei în România – decorată de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer.

Potrivit decretului publicat, miercuri, de Administraţia Prezidenţială, şeful statului i-a conferit diplomatului francez Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor în semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre ţara noastră şi Republica Franceză”.

De asemenea, în semn de „înaltă apreciere pentru promovarea constantă a măsurilor pe care România le-a luat în domeniul combaterii antisemitismului şi a păstrării memoriei victimelor Holocaustului, cu efecte deosebite asupra imaginii şi vizibilităţii ţării noastre la nivel european şi internaţional”, preşedintele Iohannis a acordat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Comandor coordonatorului pentru combaterea antisemitismului şi promovarea vieţii evreieşti în cadrul Comisiei Europene, Katharina von Schnurbein. AGERPRES