Gabriela Firea: Politica mare nu se face jignind, manipulând şi fluturând pancarte cu minciuni

Politica mare nu se face jignind, manipulând şi fluturând pancarte cu minciuni şi cu manipulări, a declarat, vineri, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, la Consiliul Naţional al Partidul Umanist Social Liberal, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

„Politica nu se face cu pancarte mincinoase, cu ţipat, cu jignit, cu umiliri, cu bugete inexplicabil de mari şi necontrolate, culmea, de nimeni în online, în care se diseminează minciuni şi în care în două ore poţi să distrugi un om politic, doar pentru că te incomodează pe tine. Da, cred că trebuie să ne unim forţele. (…) Politica politica mare nu se face jignind, manipulând şi fluturând pancarte cu minciuni şi cu manipulări, ci politica mare la nivel internaţional, european şi vrem şi naţional se realizează cu oameni printre oameni şi cu soluţii. Eu nu cred că se pot rezolva criza preţurilor, criza energetică, orice problemă locală care ţine de trafic, de poluare, de problematica cetăţeanului de rând doar minţind la nesfârşit şi bucurându-te că ai mai crescut puţin în sondaje – bine şi acelea cum au fost făcute, că dacă au fost făcute din pix pentru a manipula şi păcăli oamenii nu trebuie luate în seamă. Dar, ca să te bucuri că ai un câştig pe termen scurt în care nu ai adevăr nici măcar 1% din expunerea ta, cred că este un mare fals, o mare eroare şi o capcană la care noi trebuie să reacţionăm cu mult profesionalism şi cu soluţii identificate şi cu echipe”, a afirmat Gabriela Firea.

Ministrul şi-a exprimat bucuria că sunt în România şi oameni decenţi care vor să facă o politică de bun simţ.

„Mă bucur că sunt în România oameni decenţi care vor să facă politică de această manieră, aducând în faţa cetăţenilor o politică a bunului simţ şi o politică în care nu mai minţim că dacă suntem aleşi de a doua zi curge lapte, curge miere, curge apă caldă, etc., ştiţi la ce mă refer. (…) Au simţit pe pielea lor toţi bucureştenii ce înseamnă o campanie mincinoasă, dar extrem de articulată şi bine plătită şi neanalizată din punct de vedere financiar de nimeni, pentru că probabil că nu există interes să se afle cum s-au depăşit bugetele legale de campanie de către unii candidaţi care trebuiau să câştige şi trebuiau să fie ajutaţi inclusiv închizând ochii la încălcarea legislaţiei”, a mai transmis Firea. AGERPRES