Ateneul Național Iași anunță premiera spectacolului Îmblănzirea scorpiei

Ateneul Național Iași anunță premiera spectacolului Îmblănzirea scorpiei de William Shakespeare în regia lui Răzvan Oprea cu Paul Ipate în rol principal.
Echipa de creație a producției montate la Ateneul Național din Iași a realizat o comedie savuroasă, cu răstunări de situație, plină de umor fin și energie, îmbogățind astfel repertoriul stagiunii și punând în valoare trupa de actori.
Cuplul format din Paul Ipate (Petruchio) și Erica Moldovan (Catarina) conduce firul poveștii printr-un dialog spumos ce evaluează in mod comic condiția umană și societatea, care, desi au trecut peste 500 de ani de când a fost scrisă piesa, nu s-au schimbat atât de mult.
Comedia Îmblânzirea scorpiei scrisă între anii 1590 – 1594, a fost publicată pentru prima data în anul 1623 în prima ediție aproape completă a operele lui William Shakespeare – First Folie.
Piesa de teatru s-a bucurat de un real succes pe scenele din toată lumea inspirând o serie de filme, seriale, chiar și un spectacol de musical. În anul 1967, Franco Zeffirelli a adaptat piesa pentru micul ecran, în rolurile principale fiind Elizabeth Taylor și Richard Burton, iar în anul 1999 Gil Junger a transformat-o într-o comedie romantică – icon al genului – 10 lucruri nu-mi plac la tine cu Heath Ledger și Julia Stiles.
Kiss me, Kate! – un musical de Cole Porter bazat pe libretul soților Bella și Samuel Spewack spune povestea regizorului Fred Graham și a fostei sale soții Lilli Vanessi, aceste personaje fiind inspirate de personajele principale ale operei lui Shakespeare.
Îmblânzirea scorpiei
de William Shakespeare
Regia: Răzvan Oprea
Asistent regie: Erica Moldovan
Scenografie: Simona Marcu
Costume: Alina Dincă Pușcău
Coregraf: Ancuța Macovei
Sunet: Robert Mihalache
Lumini: Alexandru Tărâțeanu/Cristi Bortoș
Distribuția: Paul Ipate, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Alexandra Paftală, Codrin Dănilă, Mara Lucaci, Florin Gorgos, Mălina Balcan, Gelu Ciobotaru, Răzvan Grosu, Mariana Dumitrache, Alin Zara, Ioana Aciobăniței.
Reprezentația de joi, 6 iulie de la ora 19.00 este sold out. Vă puteți achiziționa însă bilete pentru spectacolul programat în aceeași zi de la ora 14.00 direct de la Casa de Bilete a Ateneului Național Iași sau online – https://www.ateneuiasi.ro/…/imblanzirea-scorpiei…/ .
Pentru mai multe detalii și informații puteți accesa site-ul www.ateneuiasi.ro.