Breaking News

Consiliul Local va analiza două proiecte de hotărâre care vizează extinderea unor corpuri de clădire aparținând Colegiului Național „Mihai Eminescu” și Liceului Teoretic „Miron Costin”

În ședința extraordinară de îndată programată luni, 3 iulie, Consiliul Local va analiza două proiecte de hotărâre care vizează extinderea unor corpuri de clădire aparținând Colegiului Național „Mihai Eminescu” și Liceului Teoretic „Miron Costin”. Pentru a se concretiza, cele două proiecte vor trebui depuse spre finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, „Componenta 15: Educație, Investiția 10: Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi”.
În cazul Colegiului Național „Mihai Eminescu” realizarea investiției are drept scop o creștere a activității didactice cu 8 săli de clasă, spații tehnice și de depozitare, prin extinderea corpului A. Noul tronson va beneficia de cele mai bune soluții constructive privind eficiența energetică a clădirii. De altfel, se urmărește o reducere cu 20% a costurilor de exploatare pentru energie și apă, precum și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 32%.
Valoarea investiției este estimată la 13,4 milioane de lei, fără TVA (15,9 milioane de lei, TVA inclus).
În ceea ce privește Liceul Teoretic „Miron Costin” se intenționează construirea unui nou corp de clădire cu o suprafață de circa 1.500 de mp în care vor fi amenajate 9 săli de clasă, spații tehnice și de depozitare. La fel ca și în cazul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, noul tronson va beneficia de cele mai bune soluții constructive privind eficiența energetică a clădirii, estimându-se o reducere cu 20% a costurilor de exploatare pentru energie și apă, precum și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 32%.
Valoarea inve