Familiile persoanelor care și-au pierdut viața în urma incidentului de la Aeroport, vor primi câte 1.000.000 lei

MOLDPRES/. Familiile celor două persoane, care și-au pierdut viața în urma incidentului care a avut loc vineri pe Aeroportul Internațional Chișinău, vor primi câte 1 mln de lei (50 de mii de euro). Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, transmite MOLDPRES

„În semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie 2023, mâine, drapelele de stat vor fi arborate în bernă. Vom acorda familiilor victimelor câte 1 milion de lei – bani din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău” și conform legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a afirmat Dorin Recean.

Două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au murit în seara zilei de vineri, 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcate de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul țării.