Primăria Municipiului Iași și Federația Internațională de Esport dau în judecată pentru calomnie și defăimare canalele media și „ziariștii” care au lansat acuzații nefondate

Primăria Municipiului Iași și Federația Internațională de Esports (IESF) dau în judecată pentru calomnie și defăimare canalele media și „ziariștii” care au lansat acuzații nefondate legate de organizarea Campionatului Mondial de Esports de la Iași.
IESF a anunțat municipalitatea că membrii conducerii și întreg boardul Federației au decis, în cadrul unei ședințe extraordinare, următoarele:
1. președintele IESF a angajat un consilier juridic și a început demersurile legale față de publicația care a lansat acuzații false;
2. IESF a trimis publicației un al doilea drept la replică și a notificat-o cu privire la consecințele juridice ale acuzațiilor nefondate;
3. IESF cere consiliere juridică și în Coreea de Sud (unde își are sediul central) privind sursa informațiilor false.
„Obiectivul nostru rămâne organizarea celui mai mare Campionat Mondial de Esports și prezentarea minunatului Iași întregii lumi”, se arată în adresa trimisă de IESF Primăriei.
În perioada 24 august – 4 septembrie 2023 Iașul va găzdui cea de-a 15-a ediție a Campionatului Mondial de Esports, competiție de amploare – cea mai mare de până acum! – la care sunt așteptați peste 1.000 de jucători din 120 de țări.
Cu cel mai mare număr de jucători de esports din istoria Campionatului Mondial, competiția din orașul nostru își propune să intre în Cartea Recordurilor.
Pe lângă competiții, campionatul va aduce în oraș actori și artiști consacrați la nivel internațional, transformând Iașul în capitala industriei sporturilor electronice pentru aproape două săptămâni.
Pe lângă jucători și personalul tehnic, în Iași sunt așteptați mii de turiști, care vor umple hotelurile, restaurantele, străzile și locurile unde se vor desfășura competițiile.
De altfel, o simplă căutare pe Booking sau pe alte site-uri de profil demonstrează că majoritatea hotelurilor din Iași au epuizat camerele sau au disponibilități foarte reduse de cazare în perioada Camionatului Mondial de Esports.
În același timp , milioane de oameni din întreaga lume vor urmări online aceste competiții transmise în direct de la Iași și, astfel, orașul nostru va fi în atenția întregii lumi.
Înființată în 2008, IESF numără în prezent 137 de membri. Cu aceeași structură de conducere și același regulament folosit în competiția din Municipiul Iași, IESF a organizat până acum campionate de succes categoric în orașe precum Seul și Busan (Coreea de Sud), Jakarta și Bali (Indonezia), Baku (Azerbaidjan), Eilat (Israel) etc., evenimente cu mii de participanți, zeci de milioane de urmăritori și parteneri printre cei mai importanți jucători din industria globală de gaming și IT.
Calificările pentru finala de la Iași a Campionatului Mondial de Esports sunt în plină desfășurare. Din mai până în prezent au avut loc calificările regionale (continentale) în Asia (online), America, Africa și Europa, iar săptămâna viitoare vor fi calificările în Asia (offline).