Selecţionatele Angliei şi Ucrainei s-au calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21

Selecţionatele Angliei şi Ucrainei s-au calificat, duminică, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din România şi Georgia.

Anglia a trecut în sferturi de Portugalia cu 1-0, la Tbilisi, prin golul marcat de Anthony Gordon (34).

Englezii au un parcurs perfect, cu patru victorii consecutive şi niciun gol primit.

 

 

Lusitanii au avut o bară în acest meci prin Henrique Araujo, într-un meci pe care l-au dominat în oarecare măsură, având o posesie de 53% şi 18-6 la şuturile la poartă (doar 4-3 pe spaţiul porţii).

În alt sfert de finală, Ucraina a dispus de Franţa cu scorul de 3-1, la Cluj-Napoca. ”Les Bleuets” au deschis scorul prin Ryan Cherki (19), dar apoi Ucraina a punctat prin Gheorghi Sudakov (32 – penalty, 44) şi Artem Bondarenko (86).

Ucraina va juca în semifinale contra Spaniei, miercuri, pe Stadionul Steaua din Bucureşti (22:00). Spania şi Ucraina au ocupat primele două locuri în Grupa B, din care a făcut parte şi România. Meciul direct, disputat pe Stadionul Giuleşti, s-a terminat la egalitate, 2-2. Bogdan Viunik (43) a deschis scorul pentru echipa antrenată de Ruslan Rotan, dar ”La Rojita” a egalat prin autogolul lui Ivan Jelizko (49). Gheorghi Sudakov a adus din nou Ucraina în avantaj (81 – penalty), dar Abel Ruiz a închis tabela (90).

 

Cealaltă semifinală va opune Anglia şi Israelul, tot miercuri, la Batumi.
AGERPRES