Teatrul ”Matei Vişniec” participă la Festivalul Internaţional de la Avignon

Teatrul ”Matei Vişniec” Suceava va participa, în perioada 5-25 iulie, la Festivalul Internaţional de la Avignon cu actori care vor evolua în două spectacole regizate de Alain Timar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei de cultură, Iulia Vuerich, este vorba despre „Rinocerii” de Eugene Ionesco şi „Occident Express” de Matei Vişniec.

Sursa citată a precizat că este pentru prima oară de la înfiinţare când Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava este invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Avignon, unul dintre cele mai importante şi mai vizibile evenimente contemporane dedicate artelor spectacolului din lume.

”În fiecare an, festivalul propune noi căutări estetice şi experienţe care vorbesc despre importanţa teatrului şi a culturii în educaţia şi evoluţia umanităţii, iar programul festivalului aduce în faţa publicului creaţii internaţionale de ultimă oră, spectacole impresionante cu premiera la Avignon, lecturi, expoziţii, filme şi dezbateri pentru zeci de mii de iubitori de teatru de toate vârstele, toate acestea având loc în diferite şi inedite locaţii de spectacol, reuşind să transforme Avignonul în cea mai mare scenă de teatru din lume”, arată sursa citată.

Ziua dedicată României va fi organizată de Teatrul Municipal ”Matei Vişniec” Suceava sub egida „Roumanie, paroles d’aujourd’hui” în parteneriat cu Theâtre des Halles, în prezenţa unor personalităţi din lumea culturală internaţională şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Avignon şi Suceava.

Acest proiect este cofinanţat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanţare pentru proiecte culturale destinate mediului internaţional. AGERPRES