FILE PHOTO: The Olympic rings are seen in front of the Hotel de Ville City Hall in Paris, France, March 14, 2023. REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Olimpice: Ultimele bilete pentru JO 2024, în vânzare începând de miercuri

Câteva sute de mii de bilete pentru Jocurile Olimpice din 2024 vor fi puse în vânzare începând de miercuri pentru sporturile din afara Parisului (fotbal, handbal, baschet), înainte ca cele 3 milioane de bilete încă disponibile să fie puse pe platforma de vânzare, au anunţat, marţi, organizatorii competiţiei, citaţi de AFP.

Polemicile care au însoţit primele două faze de vânzare, privind preţul prea ridicat al biletelor, nu au avut în final nicio incidenţă asupra vânzărilor.

„S-au depăşit chiar aşteptările noastre”, a afirmat o sursă din cadrul Comitetului organizator Paris-2024.

Aproximativ 6,8 milioane de locuri şi-au găsit deja deţinători, dintre care 5,2 milioane pentru marele public.

Începând de miercuri dimineaţă, va fi posibilă cumpărarea biletelor restante pentru probele care se vor desfăşura în provincie. Este vorba de baschet, handbal, fotbal şi yachting, care vor avea loc la Marsilia.

Contrar primelor două faze de vânzare a biletelor, nu va exista o tragere la sorţi şi platforma va rămâne deschisă până la ceremonia de deschidere din 26 iulie 2024.

Pentru primele bilete puse în vânzare începând de miercuri, locurile vor avea preţuri cuprinse între 24 de euro, pentru baschet la Lille, până la 320 euro pentru un tichet în sferturile de finală la handbal.

Din milionul de locuri de 24 de euro promis de Comitetul organizator, mai rămân încă 150.000 de locuri, dar global mai rămân încă 3 milioane de bilete de vânzare.
AGERPRES